Osrednji prispevek

OBVESTILO ZA STARŠE – 19. 10. 2020

INFORMACIJA GLEDE TEŽAV PRI DELOVANJU UČNEGA OKOLJA TEAMS

Sporočamo, da je danes dopoldan prišlo do motenj v delovanju učnega okolja Teams na kar kot šola žal nimamo vpliva, saj je bil sistem preobremenjen.

Spoštovani starši!

V tem tednu sem vas seznanila z nekaterimi osnovnimi informacijami v zvezi s sprejetimi novimi ukrepi vlade za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. V priponki pa najdete še nekaj dodatnih informacij glede izvajanja pouka v tednu od 19.10.2020 do 23.10.2020 .

Ostanite zdravi.

Nataša Gajšek Ključarič,
ravnateljica

Spletni seminar za starše

Safe.si bo 20. oktobra ob 18. uri pripravil 60 minutni spletni seminar na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 1. do 6. razreda. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Več o spletnem seminarju si preberite na naslednji povezavi: –KLIKNI–

OBVESTILO ZA STARŠE

Spoštovani starši!

Za 20. oktober 2020 načrtovano predavanje na temo pasti sodobne tehnologije in odgovorne rabe le-te predavatelja Mihe Kramlija je zaradi epidemiološke situacije prestavljeno na pomlad 2021. O točnem datumu izvedbe vas bomo še obvestili.

Nataša Gajšek Ključarič, ravnateljica
OŠ Frana Roša
Celje

“Corona hand-danceshake”

V okviru razširjenega programa Bonton, smo se z učenkami pogovarjale o rokovanju in kulturi le-tega. Ker je situacija v svetu takšna, da rokovanje več ni priporočljivo, smo si zamislile “Corona hand-danceshake” kot pozdrav. Zraven so dekleta še opozorila na nekaj splošnih, pomembnih pravil in nastal je kratek filmček. Naš moto je: skupaj bomo zmogli.–KLIKNI–

Martina Ostrožnik

Informacije o programski opremi microsoft o365

1. Center za varnejši internet Safe.si je, tudi s sodelovanjem ZASSS, oblikoval priporočila za starše, ki jih je vredno prebrati in upoštevati:
https://safe.si/starsi/priporocila-za-starse-pri-izvajanju-pouka-na-daljavo-varnostni-vidik
Uporabne so tudi povezave na koncu dokumenta.

Za informacije je koristno prebrati tudi, kaj so strokovnjaki za varnost na spletu priporočili učiteljem:
https://safe.si/ucitelji/priporocila-za-sole-in-ucitelje-pri-izobrazevanju-na-daljavo-varnostni-vidik

2. Center za varnejši internet Safe.si bo  17. septembra ob 18. uri izvedel 60-minutni spletni seminar z naslovom “Varno na internetu s Safe.si” na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Predavanje si bo predvidoma mogoče ogledati v živo preko YouTube in Facebooka.

Priporočamo udeležbo, več informacij je na povezavi:
https://safe.si/novice/izobrazevalni-spletni-seminar-o-varni-in-odgovorni-rabi-interneta-za-starse-otrok-od-7

3. Za šolsko delo se veliko uporablja Microsoftova programska oprema. Zato ima MIZŠ s podjetjem dogovor po katerem imajo vse osnovne in srednje šole v Sloveniji, ter njihovi učenci dostop do brezplačnega paketa programov Office 365 (krajše o365), ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, OndeDrive, Teams, Minecraft Education …

V praksi to pomeni, da si lahko družina šolarja legalno in brezplačno naloži o365 na do 5 računalnikov. Šola mora za to najprej odpreti učencem SIO.mdm uporabniške račune (večina šol to že ima). Potem pa je mogoče s pomočjo navodil naložiti programe. Več si lahko preberete na:
Pridobitev Office 365: https://aai.arnes.si/office365
Predstavitev Office 365: https://o365.arnes.si/
Pomoč v primeru vprašanj: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/

V primeru nejasnosti se lahko obrnete na šolo.

Festival prostovoljstva

Mladinski center Celje je letos že 15. organiziral Festival prostovoljstva, na katerem so razglasili “naj prostovoljce” savinjske regije.
Festival prostovoljstva je namenjen promociji in razvijanju prostovoljskega dela na Celjskem, osveščanju javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci, ter zahvali vsem prostovoljcem za vse ure, ki so jih namenili prostovoljstvu. Letos je zaradi “korona stanja” potekal virtualno, in sicer v petek, 5. 6. 2020.
Naša šola je na razpis prijavila naše šolske “naj prostovoljke” Evo Jug Perc in Lino Kačičnik iz 7. a, Lano Bek in Lamijo Berisalić iz 9. a ter Ulo Polutnik iz 9. b. Beri naprej

UČBENIŠKI SKLAD

Osnovna šola Frana Roša z učbeniškim skladom zagotavlja vsem učencem:
1., 2. in 3. razreda brezplačno izposojo učbenikov in brezplačno izposojo učnih gradiv (delovni učbeniki in delovni zvezki).
od 4. do 9. razreda brezplačno izposojo kompletov učbenikov.
Učenci si bodo v šolski knjižnici sposodili učbenike 1. oz. 2. šolski dan, učna gradiva bodo učence od 1. do 3. razreda čakala v učilnici 1. šolski dan.
Več preberite v:
– Obvestilo o učbeniškem skladu v šol. letu 2020/21
– Seznam učbenikov in delovnih zvezkov za šolsko leto 2020/21
– Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2020/21
Učna gradiva in/ali šolske potrebščine lahko kupite v katerikoli knjigarni; na voljo pa so vam tudi e-naročila pri:
MLADINSKA KNJIGA
·         OŠ FRANA ROŠA   Mladinska knjiga

KOPIJA-NOVA

Nagrajenci likovnega natečaja

Znani so nagrajenci likovnega natečaja » Moja domovina- moja država- moja občina- ali te poznam?« Nekateri ste sodelovali v likovnem natečaju »Moja domovina- moja država- moja občina- ali te poznam?« in ste se zelo uspešno izkazali. Pet učencev bo prejelo priznanje: osmošolka Andreja Ježovnik, devetošolki Mia Tuvić in Taja Sotlar, šestošolec Žiga Grabar in najmlajša drugošolka, Ivana Dujić.
Vsem nagrajencem čestitamo!
Ponosna mentorja Dejan Petrovič in Mateja Lešničar