Vrnitev petošolcev

Spoštovani starši.

Petošolci sporočajo, da bodo v Celje prispeli predvidoma okoli 18.45 ure.
Za podrobnejše informacije o času njihove vrnitve še najprej spremljajte obvestila na šolski spletni strani.

Razstava projekta Evropska vas v trgovskem središču City Center

Celjske in sodelujoče okoliške šole, vrtci ter nekatere druge ustanove že vrsto let sodelujejo v projektu Evropska vas, katerega namen je promovirati idejo Evrope in njene velike družine narodov in držav. Naš skupen namen je spodbujati sodelovanje, medsebojno spoštovanje, sožitje, promovirati podobnosti in raznolikosti, spodbujati razmišljanje o tem, kaj Evropska skupnost je in kako se lahko vanjo lahko kar najbolj in najlažje vključimo. V šolskem letu 2020/21 je v projektu sodelovalo že 35 zavodov, saj se nam vsako leto pridruži še kakšen dodatni član. Tudi to govori o pomembnosti ideje o skupnosti in povezovanju ter pomenu in prepoznavnosti našega projekta v naši regiji, ki se ga zaveda tudi Mestna občina Celje, ki projekt financira in omogoča, da naše ime ponašamo v širni svet. Sicer smo že drugo leto bili nekoliko omejeni pri našem ustvarjanju in raziskovanju držav članic, a nas tudi epidemija ni uspela ustaviti. Sodelujoči mentorji in mladi vseh starosti so tekom šolskega leta izdelali nemalo materialov, ki predstavljajo posamezne države, se dodatno poučili o državah, ki so si jih izbrali, peli, plesali, svoje znanje prenašali na druge in na nek način prevzeli vlogo promotorjev in ambasadorjev evropskih držav. Četudi smo zaradi omejitev ostali brez osrednje prireditve, ki so se v preteklosti že vrstile na Glavnem in Krekovem trgu, smo se snovalci projekta vseeno odločili, da bomo vsaj z nekaterimi izdelki poskušali pričarati sprehod po prestolnicah in drugih prepoznavnih krajih ali značilnostih posamičnih držav ter nekaj najlepših izdelkov predstavili našim sokrajanom. Tako je nastala manjša zbirka razstavnih eksponatov, ki jo s pomočjo trgovskega centra City Center na ogled nudimo obiskovalcem trgovskega centra. Omeniti velja, da je naša razstava že bila gostja v Mladinskem centru Celje in da bo svoje mesto po koncu gostovanj našla na posameznih sodelujočih šolah. Do takrat pa upamo, da bo razveseljevala mlado in staro in da bodo mimoidoči naše skupne evropske sosede videli in doživeli skozi oči učencev in njihove ustvarjalnosti.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave med 13. in 18. 9. 2021 v City Centru Celje.

Nataša Čupeljić

 

Brezplačna digitalna delavnica »Pogovoriti se moramo o alkoholu«

Kako naj se z najstnikom pogovorim o alkoholu? Pridružite se nam na BREZPLAČNI digitalni delavnici za vse starše.

Ste se že kdaj vprašali..

  • Kako se z mladostnikom sploh pogovorimo o problematiki pitja alkohola?
  • Kako navežemo stik in vzpostavimo komunikacijo z mladostnikom?
  • Kako naj se odzovemo, ko se otrok vrne z zabave pod vplivom alkohola?

Odgovore, izkušnje in praktične nasvete bodo z vami delili:

  • dr. Maja Roškar, predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje,
  • Nino Batagelj, ambasador Zavoda Vozim,
  • Sanja Kranjc, mag. zakonskih in družinskih študij.

V torek, 21. 9. 2021 ob 17.00 uri v spletnem orodju Zoom.
(Delavnica bo trajala 60 minut)

Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti.

Več o delavnici si lahko preberete tukaj.

Evropski teden mobilnosti

Spoštovani starši!

V veselje in ponos nam je, da letos skupaj z Mestno občino Celje pripravljamo Evropski teden mobilnosti, ki bo od 16. do 22. septembra potekal po vsej Sloveniji pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«

Mestna občina Celje je ena od sedmih slovenskih občin, ki bo letos dobila priznanje za 20-letno sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti! Hkrati na različne načine spodbuja, da se v službo, trgovino in po opravkih namesto z avtom odpravimo peš, s kolesom, s Celebusom ali z drugimi alternativnimi oblikami mobilnosti. Vabimo vas, da se v sklopu Evropskega tedna mobilnosti s Celebusom cel teden (med 16. in 22. septembrom, tudi med vikendom), brezplačno peljete tudi vi. V službo, v šolo ali po opravkih, sami ali s svojo družino.

V četrtek, 16. septembra, in v sredo, 22. septembra, bomo med 9. in 14. uro na delu Prešernove ulice pripravili PARKirna dneva. Bogat program aktivnosti je primeren in zanimiv za vse generacije in si ga lahko ogledate v priponki.

Vljudno vabljeni. Veseli bomo vašega obiska!

Ekipa Zavoda VOZIM

Male Sive Celice

Dragi Roševci!
Ste vedeli, da kviz Male Sive Celice v letošnjem šolskem letu uvaja novo rubriko “Hitri lončki”? Tudi Roševci smo se odločili sodelovati in mentorici z veseljem sporočata, da se je naša ekipa šestošolcev: Maks, Alina in Alja iz 6. b uvrstila naprej v studijski del! Snemanje jih čaka že prav kmalu, do takrat pa si lahko pogledate njihov predtekmovalni video in držite pesti zanje za naprej!

Maja Skakić in Maja Verhovšek,
mentorici

Zbiralne akcije papirja

Datumi zbiralnih akcij (tretje srede v naslednjih mesecih):

1. zbiralna akcija papirja: 15. 9. 2021 (namenjena Roševemu skladu)
2. zbiralna akcija papirja: 20. 10. 2021
3. zbiralna akcija papirja: 17. 11. 2021
4. zbiralna akcija papirja: 16. 2. 2022
5. zbiralna akcija papirja: 16. 3. 2022 (namenjena Roševemu skladu)
6. zbiralna akcija papirja: 20. 4. 2022
7. zbiralna akcija papirja: 18. 5. 2022
8. zbiralna akcija papirja: 15. 5. 2022 (namenjena Roševemu skladu)