Naša šola je letos ponovno sodelovala na regijskem kuharskem tekmovanju za Zlato kuhalnico. Letošnjo ekipo so sestavljali osmošolci Ana Černoša, Zala Franković, Anastasija Iličić in Maks Mlakar. Kuhalnice so pod vodstvom mentorice Maja Grenko vrteli na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Odrezali so se odlično, saj so prejeli zlato priznanje. Čestitamo jim za dosežek!

In če vas zanima, kaj so skuhali? Za glavno jed so pripravili primorsko mineštro z na maslu popečenimi kruhovimi kockami in porovimi kalčki. Za sladico so pripravili slastne gratinirane pirine palačinke, nadevane s skuto in pregreto smetano ter karameliziranimi slivami. Za osvežitev pa so dodali še hladen napitek iz šipka, sirupa iz vrtnic in z malinovcem.

Za naše kuharje bomo ponovno stiskali pesti 14. novembra, ko jih čaka državno tekmovanje v Novi Gorici.

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_imagebrowser” display_view=”default” order_by=”filename”]

Dostopnost