Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da se bodo v torek, 22. 9. 2020, opravljala dela (odstranitev drevesa) na poti, ki jo otroci uporabljajo za prihod v šolo. Začetek del bo predvidoma ob 9.00 uri zjutraj. Zaradi varnosti vaših otrok vas obveščamo, da ta dan učenci ne bodo mogli uporabljati poti po stopnicah in med vrstnimi hišami, ampak naj uporabljajo zgolj pot po pločniku ob cesti. V primeru slabega vremena se bodo dela prestavila in vas bomo o novem datumu naknadno obvestili.

Informacije o programski opremi microsoft o365

1. Center za varnejši internet Safe.si je, tudi s sodelovanjem ZASSS, oblikoval priporočila za starše, ki jih je vredno prebrati in upoštevati:
https://safe.si/starsi/priporocila-za-starse-pri-izvajanju-pouka-na-daljavo-varnostni-vidik
Uporabne so tudi povezave na koncu dokumenta.

Za informacije je koristno prebrati tudi, kaj so strokovnjaki za varnost na spletu priporočili učiteljem:
https://safe.si/ucitelji/priporocila-za-sole-in-ucitelje-pri-izobrazevanju-na-daljavo-varnostni-vidik

2. Center za varnejši internet Safe.si bo  17. septembra ob 18. uri izvedel 60-minutni spletni seminar z naslovom “Varno na internetu s Safe.si” na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Predavanje si bo predvidoma mogoče ogledati v živo preko YouTube in Facebooka.

Priporočamo udeležbo, več informacij je na povezavi:
https://safe.si/novice/izobrazevalni-spletni-seminar-o-varni-in-odgovorni-rabi-interneta-za-starse-otrok-od-7

3. Za šolsko delo se veliko uporablja Microsoftova programska oprema. Zato ima MIZŠ s podjetjem dogovor po katerem imajo vse osnovne in srednje šole v Sloveniji, ter njihovi učenci dostop do brezplačnega paketa programov Office 365 (krajše o365), ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, OndeDrive, Teams, Minecraft Education …

V praksi to pomeni, da si lahko družina šolarja legalno in brezplačno naloži o365 na do 5 računalnikov. Šola mora za to najprej odpreti učencem SIO.mdm uporabniške račune (večina šol to že ima). Potem pa je mogoče s pomočjo navodil naložiti programe. Več si lahko preberete na:
Pridobitev Office 365: https://aai.arnes.si/office365
Predstavitev Office 365: https://o365.arnes.si/
Pomoč v primeru vprašanj: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/

V primeru nejasnosti se lahko obrnete na šolo.

Spoštovani starši!

Danes vam je bilo s strani eAsistenta poslano SMS sporočilo, s katerim so vas pozvali, da potrdite kontaktne podatke za svojega otroka. Ker je ponudnik teh storitev v preteklosti zaznal več nepravilnih vnosov osebnih podatkov, ste z njihove strani dobili navodila z varnostno kodo, s katero boste potrdili svojo mobilno številko in elektronski naslov. S tem boste poskrbeli, da so kontaktni podatki preverjeni in zaupanja vredni. Ob tem vam je ponudnik poslal možnost uporabe še nekaterih modulov v eAsistentu, ki pa jih šola zaradi drugačnega načina vodenja in obdelave podatkov ne uporablja. Svetujemo, da torej sledite navodilom v SMS sporočilu in preverite le ustreznost osebnih podatkov.

Nataša Gajšek Ključarič, ravnateljica

Pojasnilo in priporočilo NIJZ za uporabo mask

NIJZ je v petek, 28. 8. 2020, v popoldanskem času na svoji spletni strani objavil NOVA Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2 in razloge za uvedbo dodatnih ukrepov.
Priporočilo opredeljuje, da je za otroke od 6 leta starosti dalje v šolah priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice.

Priporočila NIJZ za teden
od ponedeljka, 31. 8. 2020, do nedelje, 6. 9. 2020

Osnovna šola
Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask.
V skupnih prostorih uporabo mask priporočamo.
Več v priloženi datoteki:

Festival prostovoljstva

Mladinski center Celje je letos že 15. organiziral Festival prostovoljstva, na katerem so razglasili “naj prostovoljce” savinjske regije.
Festival prostovoljstva je namenjen promociji in razvijanju prostovoljskega dela na Celjskem, osveščanju javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci, ter zahvali vsem prostovoljcem za vse ure, ki so jih namenili prostovoljstvu. Letos je zaradi “korona stanja” potekal virtualno, in sicer v petek, 5. 6. 2020.
Naša šola je na razpis prijavila naše šolske “naj prostovoljke” Evo Jug Perc in Lino Kačičnik iz 7. a, Lano Bek in Lamijo Berisalić iz 9. a ter Ulo Polutnik iz 9. b. Beri naprej

UČBENIŠKI SKLAD

Osnovna šola Frana Roša z učbeniškim skladom zagotavlja vsem učencem:
1., 2. in 3. razreda brezplačno izposojo učbenikov in brezplačno izposojo učnih gradiv (delovni učbeniki in delovni zvezki).
od 4. do 9. razreda brezplačno izposojo kompletov učbenikov.
Učenci si bodo v šolski knjižnici sposodili učbenike 1. oz. 2. šolski dan, učna gradiva bodo učence od 1. do 3. razreda čakala v učilnici 1. šolski dan.
Več preberite v:
– Obvestilo o učbeniškem skladu v šol. letu 2020/21
– Seznam učbenikov in delovnih zvezkov za šolsko leto 2020/21
– Seznam šolskih potrebščin za šolsko leto 2020/21
Učna gradiva in/ali šolske potrebščine lahko kupite v katerikoli knjigarni; na voljo pa so vam tudi e-naročila pri:
MLADINSKA KNJIGA
·         OŠ FRANA ROŠA   Mladinska knjiga

KOPIJA-NOVA

Nagrajenci likovnega natečaja

Znani so nagrajenci likovnega natečaja » Moja domovina- moja država- moja občina- ali te poznam?« Nekateri ste sodelovali v likovnem natečaju »Moja domovina- moja država- moja občina- ali te poznam?« in ste se zelo uspešno izkazali. Pet učencev bo prejelo priznanje: osmošolka Andreja Ježovnik, devetošolki Mia Tuvić in Taja Sotlar, šestošolec Žiga Grabar in najmlajša drugošolka, Ivana Dujić.
Vsem nagrajencem čestitamo!
Ponosna mentorja Dejan Petrovič in Mateja Lešničar