ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

V šolskem letu 2017/18 bomo na OŠ Frana Roša že sedmo leto izvajali športni program Zdrav življenjski slog, ki ga je razpisal Zavod za šport RS Planica. Program financira Evropski socialni sklad in je tako kot dodatna ponudba šole brezplačen.

Glavni namen programa je vključiti čim večje število otrok, ki ne vadijo v športnih društvih, in na ta način povečati kakovost preživljanja prostega časa in nenazadnje tudi zdravja. Dejavnosti so namenjene učencem od 1. do 9. razreda in se izvajajo v popoldanskem času, ob izbranih sobotah in med počitnicami. Menimo, da je to velika pridobitev za naše učence, saj bodo na ta način spoznali ogromno novih športov, sodelovali pri rekreativni vadbi in spoznali, da je lahko rekreativna vadba še veliko več kot zgolj sprostitev. Je način življenja in skrb za zdravje.

Pri urah Zdravega življenjskega sloga se ukvarjamo z različnimi športnimi dejavnostmi (nogomet, odbojka, košarka, rokomet, in-line hokej, badminton, baseball, gimnastika, ples, drsanje, sankanje, rolanje, kolesarjenje, kegljanje, planinski in orientacijski pohodi ipd.).

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)