MEDNARODNA IZMENJAVA V KRAGUJEVCU (SRBIJA)

V tednu med 1. 3. in 6. 3. 2020 se je šest učencev pod mentorstvom učiteljev Maje Skakić in Vojina Mlinarevića udeležilo 1. mednarodne izmenjave v okviru projekta Erasmus+, ki nosi naslov OUR EUROPE – A MELTING POT OF NOWADAYS (Naša Evropa – dandanašnji talilni lonec različnih kultur). V projektu sodelujejo poleg OŠ Frana Roša, osnovne šole iz Srbije, Poljske in Turčije.

V tednu skupnega druženja so potekale različne aktivnosti in delavnice povezane s temo projekta. Učenci so spoznavali svoje vrstnike iz držav partneric preko socialnih in športnih iger, ki so jih predhodno sami pripravili. Vsi so se strinjali, da je vse najbolj zbližala naša igra “Vlečenje vrvi”. Sicer pa so učenci v tem tednu tudi pripravili predstavitve svojih šol, mest in držav, se udeležili delavnice igre vlog, ustvarjali plakate v mešanih skupinah in tekmovali v Kahoot kvizu.

Poleg konstruktivnih delavnic pa so čas preživljali tudi turistično obarvano. Odšli so na enodnevni izlet v Beograd, kjer so na vodenem ogledu Kalemegdana omenili tudi naše Grofe Celjske, se potepali in raziskovali Kragujevac, obiskali 1. srbsko šolo in šolski muzej ter Muzej 21. oktobra. Tudi te dejavnosti so pripomogle, da so bili ob koncu vsi “ena velika vesela druščina” in bodo tako lažje sodelovali v prihajajočih aktivnostih.

Celotedensko druženje je pustilo lepe vtise vsem, učence pa so najbolj navdušili spoznavanje novih kultur in prijateljev ter srbska gostoljubnost, saj so jih družine res vzele za svoje. Srečanje bo udeleženim ostalo v lepem spominu, hkrati pa se že veselijo naslednje mednarodne izmenjave, ki bo maja  2020 v Turčiji.

 

Erasmus team: Srbija, Polska, Slovenija

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)