Skupnost učencev

Skupnost je organ šole, ki ga predstavljata po dva predstavnika iz vsakega oddelka. Tako so oddelčne skupnosti združene in povezane v skupnosti učencev šole. Mentorica SUŠ je Maja Skakić. Člani – predstavniki razredov – se srečujejo enkrat mesečno in sicer prvi torek v mesecu.

Skupnost učencev šole je tista točka, na kateri se stekajo informacije, predlogi, pohvale in kritike oddelčnih skupnosti v zvezi z življenjem in delom na šoli. Prav tako poteka prenos informacij nazaj v oddelčne skupnosti.

Spremljamo uresničevanje pravic in dolžnosti učencev, veselimo se dosežkov naših »roševcev«, kjerkoli se izkažemo. Aktivno sodelujemo pri pripravi šolskega otroškega parlamenta in predstavitvi izbrane teme na občinskem parlamentu.

Spremljamo in predlagamo rešitve v zvezi z aktivnostmi na šoli kot tudi v zvezi z izboljšanjem bivalnega okolja. Občasno pa povabimo na naša srečanja tudi kakšnega gosta, ki skupnosti predstavi novosti, akcije in dejavnosti, povezane z življenjem šole (učb. sklad, knjižnica, prehrana, natečaji…). Prav tako vzpodbujamo medsebojno pomoč, sodelovanje in strpnost med sošolci s ciljem izboljšave medsebojnih odnosov in dvigu učne in vzgojne uspešnosti.

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)