EURONET 50/50 max

Namen projekta je spodbuditi prihranke energije v javnih stavbah z implementacijo metodologije 50/50 v 500 šol in skoraj 50 drugih javnih zgradb v 13 državah EU. Metodologija 9-ih korakov ozavešča uporabnike in jih aktivno vključuje v ukrepe varčevanja z energijo. Prihranki energije so tako plod skupnih ukrepov uporabnikov stavb in lokalnih oblasti, ki plačujejo račune za energijo. Eden od ciljev je tudi razširiti mrežo 50/50 tako na nacionalni kot evropski ravni, z namenom spodbuditi še več lokalnih oblasti, da implementirajo koncept 50/50 v njihove javne zgradbe. Je nadaljevanje zelo uspešnega projekta EURONET 50/50, v okviru katerega je bila na 50 šolah implementirana metodologije 50/50 in je prejel glavno nagrado Evropskega tedna trajnostne energije v letu 2013! V okviru novega projekt bomo mrežo 50/50 razširili širom Evrope in metodologijo implementirali v nove šole in druge javne zgradbe.

Projekt se je začel aprila 2013 in bo trajal tri leta. Projekt podpira Evropska komisija in je podprt s strani programa Inteligentna Energija za Evropo.

Na koncu pridobijo vsi! Šola nauči učence kako z majhnimi spremembami navad varčevati z energijo, lokalnim oblastem se znižajo stroški za energijo, čistejše okolje pa je pridobitev za vse.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)