ENERGY@SCHOOL

To je evropski projekt, katerega namen je razviti smernice za doseganje energetske učinkovitosti v šolah in poskrbeti za potrebno znanje za njihovo uporabo. Smernice opisujejo možnosti za varčevanje z energijo, ki se lahko vključijo v šolski proces, ter predstavljajo priložnost, da s preprostimi ukrepi dosežemo znatne prihranke pri stroških.

Poleg finančnih prihrankov energetska učinkovitost prinaša še številne druge socialne in okoljske prednosti, med drugim zmanjševanje vpliva na naše okolje.

Razvoj tega področja na šolah postaja vedno bolj pomemben, saj postajajo učenci, učitelji in starši vse bolj ozaveščeni o klimatskih spremembah ter drugih okoljskih problematikah.

Skupni cilji:

  • Prispevati k projektu ENERGY@SCHOOL, da bi šolam pomagali pridobiti koristi od vključevanja trajnostnih aktivnosti v vse, kar počnejo.
  • Zagotoviti praktično podporo preko mreže strokovnjakov za trajnostni razvoj, ki bodo šolam pomagali zmanjšati rabo energije.
  • Vzpostaviti edinstven sistem okoljskega upravljanja, ki lahko deluje v okviru katerega koli trajnostnega programa ali organizacije.
  • Usposabljati učence ENERGY@SCHOOL projekta, da postanejo premišljeni in odgovorni člani izobražene skupnosti ter da izkoristijo priložnost za učenje o trajnostnem razvoju z namenom zmanjšanja stroškov in vpliva na okolje z učinkovito rabo virov.
  • Zagotoviti, da bodo učenci, ki so vključeni v ENERGY@SCHOOL projekt, s pomočjo mentorstva učiteljev pridobili znanje o sodelovanju, razumeli kakšne so lastnosti dobre šole ter se počutili kot del mreže, ki bo drugim šolam in okoljskim partnerjem pomagala pri trajnostnem razvoju.

PRIPOROČILA GLEDE PREZRAČEVANJA PROSTOROV

PRIPOROČILA GLEDE TEMPERATURE V PROSTORIH

 

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)