GREAT MASTERPIECES OF THE EUROPEAN LITERATURE (2017 – 2019)

V nadaljevanju projekta v šolskem letu 2018/19 bodo učenci na srečanjih v Grčiji in Nemčiji izdelovali ilustrirane dvojezične zvočne e-knjige, uprizarjali gledališke igre in ob tem krepili svoje komunikacijske in IKT kompetence, spoznavali druge kulture in države ter se urili v timskem delu in se učili drug od drugega.

ŠOLSKO LETO 2018/19

Vtisi naših učenk po mednarodni izmenjavi v Grčiji (Kavala)

Vabljeni k ogledu javnega koncerta, ki so ga izvedli vsi sodelujoči učenci in mentorji projekta Erasmus+. Koncert je skupek pesmi vseh sodelujočih držav v njihovih maternih jezikih kot tudi pesmi, ki povezuje vsa naša literarna dela, in so jo, tako glasbo kot besedilo, napisali učenci v času druženja v mesecu novembru 2018 v Grčiji.

Delček dogajanja na mednarodni izmenjavi v Grčiji pa je predstavljen tudi v 1. oddaji Roševih novičk. Ogledate si ga lahko na povezavi

od 7:48 minute dalje.

ŠOLSKO LETO 2017/18

Vtisi naših učencev po mednarodni izmenjavi v sklopu projekta Erasmus+: –KLIKNI–

Oglejte si tudi kratek film o dejavnostih, ki so potekale v tednu mednarodne izmenjave na naši šoli.

V tednu prve mednarodne izmenjave Erasmus+, ki je potekala med 12. in 16. marcem 2018 na naši šoli, je nastal tudi filmček, v katerem se v 21. stoletju srečajo vsi glavni junaki v projektu obravnavanih književnih del.

Projekt Erasmus+ na OŠ Frana Roša – OBISK PRI ŽUPANU

https://moc.celje.si/
https://moc.celje.si/novice-in-obvestila/5763-projekt-erasmus-v-celje-pripeljal-predstavnike-petih-drzav
https://moc.celje.si/novice-in-obvestila/5765-veleposlanica-turcije-na-obisku-pri-zupanu-in-na-os-frana-rosa

Great masterpieces of the European literature

Naša šola bo v šolskih letih 2017/18 in 2018/19 sodelovala kot partnerska šola v Erasmus+ projektu Great masterpieces of the European literature. Učenci bodo v sodelovanju s še petimi drugimi šolami iz Španije, Grčije, Turčije, Estonije in Nemčije ustvarili zbirko nekaterih evropskih literarnih del. Glavni cilj projekta bo dosežen z različnimi dejavnostmi in oblikovan na različnih mednarodnih srečanjih, predvidoma v Estoniji, Grčiji in Nemčiji.
Priredbe nekaterih največjih mojstrovin evropske literature v maternem jeziku, prevodi le-teh v angleščino, izdelovanje ilustrirane dvojezične zvočne e-knjige in uprizoritve nastalih gledaliških iger so rdeča nit projekta. Učenci bodo ob tem ne le krepili svoje komunikacijske in IKT kompetence, temveč tudi spoznavali druge kulture in države ter se tudi urili v timskem delu in se učili drug od drugega.

Prve naloge v sklopu projekta Erasmus+ Great Masterpieces of the European literature so že za nami. Učenci aktivno sodelujejo v projektu že vse od meseca septembra. Kaj vse so v tem času počeli in ustvarili, si lahko preberete in ogledate v priloženem dokumentu .

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)