eTwinning

Kaj je eTwinning? word
I

ŠOLSKO LETO 2019/20

Učenci 6. b in 7. a razreda sodelujejo v projektu “Culture? That’s us!”, v katerem preko različnih predstavitev predstavljajo Slovenijo in našo kulturo, spoznavajo pa kulture ostalih evropskih držav, ki sodelujejo v projektu.

Povezava: https://live.etwinning.net/projects/project/194217

Pri izbirnem predmetu nemščina učenci od 5. do 8. razreda sodelujejo v projektu “Brieffreunde”, kjer si dopisujejo s sovrstniki iz Nemčije in drugih držav in tako vadijo svojo nemščino, širijo svoj besedni zaklad in spoznavajo nove ljudi.

Povezava: https://live.etwinning.net/projects/project/199230


ŠOLSKO LETO 2017/18


Učenci 4. a razreda naše šole so v mesecih novembru in decembru sodelovali v eTwinning projektu ” Exchange Christmas Cards “,  v katerem so izdelovali božične voščilnice za učence katalonske osnovne šole. Učenci so na začetku spoznali, kje leži Katalonija, nato pa izdelali voščilnice ter vanje vstavili tudi pisma v angleščini za prijatelje iz Katalonije, v katerih so se podrobneje predstavili. V tednu pred božično-novoletnimi počitnicami so tudi prejeli voščilnice učencev iz katalonske šole. Skupaj z učiteljico so si jih ogledali, prebrali, nato pa naredili v učilnici razstavo voščilnic ter posneli nekaj fotografij in video.

Spletno stran projekta si lahko ogledate tukaj.

Učenci 3. b pa ravno tako od meseca novembra dalje sodelujejo v eTwinning projektu “Fantastic Travellers“, v katerem so poleg Slovenije še Španija, Italija, Poljska in Turčija.

Učenci so skupaj z učiteljico angleščine najprej določili svojo maskoto in jo poimenovali. Odločili so se za plišastega medvedka, saj ponazarja mehkobo in prijaznost, hkrati pa moč in pamet, kakršni so tudi sami. Poimenovali so ga Herman, po enem najslavnejših in najbolj pogumnih celjskih grofov. Medvedku Hermanu so ustvarili tudi potni list, da bo lahko potoval in dnevnik, v katerega so pridno začeli pisati že sami v mesecu novembru.

Tukaj si lahko ogledate slike Hermana in njegovega dnevnika.

   

 

Vsak dan ga je en učenec 3. b odnesel domov, posnel fotografijo s Hermanom in jo prinesel v šolo, kjer so potem skupaj ustvarili zapis za Hermanov dnevnik.

22. decembra je Herman, skupaj z dnevnikom in potnim listom, odpotoval na Poljsko, kjer bo začel svojo polletno dogodivščino. K nam pa po počitnicah prispe maskota iz Poljske – zajček Beza.

Spletno stran projekta si lahko ogledate tukaj.


ŠOLSKO LETO 2016/17


Devetošolci bodo v okviru eTwinning projekta »Keen on green« spoznavali največje okoljske probleme, prepoznavali posledice, ki jih ima učinek tople grede na okolje, in iskali rešitve za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Projektne dejavnosti ne bodo le ozaveščale učencev o podnebnih spremembah, temveč bodo tudi razvijale njihovo digitalno pismenost, urile njihovo sporazumevanje v tujem jeziku (projekt se izvaja v sodelovanju s šolama s Portugalske in iz Turčije) in krepile njihovo vlogo aktivnega državljana.

Spletno stran projekta najdete tukaj.


ŠOLSKO LETO 2014/15

V letošnjem šolskem letu bomo v okviru eTwinning-a izvedli projekt “QR CODES SUGAR DETECTIVES”, s katerim bomo učence ozaveščali o slabih učinkih prekomernega vnosa sladkorja, ki je dodan pijači, in jih spodbujali k izbiri pijače, ki vsebuje manj sladkorja. Spletno stran projekta, kjer bodo sproti objavljeni izdelki in izvedene dejavnosti, lahko spremljate tukaj –KLIKNI–

ŠOLSKO LETO 2013/14

Učenci 7. b razreda so sodelovali pri projektu Idiomatik durch Europa. Projekt je bil namenjen spoznavanju pregovorov ne le v maternem jeziku, ampak tudi v nemščini in ilustriranju teh pregovorov. Nekaj izdelkov, ki so nastali v okviru tega projekta, si lahko ogledate TUKAJ.

ŠOLSKO LETO 2012/13

Učenci 6. b razreda so skupaj s 13 evropskimi državami v okviru projekta E-twinning pod mentorstvom Nataše Ključarič izdelali koledar »EuroChild-endar 2013«. Ilustracije naših učencev se nahajajo na straneh 15 in 16. Celoten dokument si lahko ogledate TUKAJ.
I
Učenci osmega razreda, ki se učijo španščine kot izbirnega predmeta, so skupaj s 14 evropskimi državami v okviru projekta E-twinning izdali prvo številko “Evropskega e-časopisa v španskem jeziku”. Mentorica učencev OŠ Frana Roša je Sandra Đulabić. Celoten dokument si lahko ogledate, če kliknete na pripeto povezavo. Predstavitev naše šole in učencev, ki sodelujejo pri projektu se nahaja na strani 8! KLIKNI ZA OGLED

ŠOLSKO LETO 2011/2012

YOU ARE WHAT YOU EAT

 


ŠOLSKO LETO 2010/2011

Draw a picture for my tale pptLittle Twinny˙s Adventures pptTRAVEL GUIDE -Where have you been pptA LETTER FOR NATURAL DISASTER IN JAPAN
 
(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)