Festival uličnega gledališča celjskih šol “FRAN RAZIGRAN”

OŠ Frana Roša, JSKD OI Celje in Zveza kulturnih društev Celje smo že četrto leto organizirali ulične nastope pod naslovom Fran razigran. S tem dogodkom želimo dodati kamenček v mozaiku ponudbe dogajanja v mestnem jedru, zato dejavnost podpira tudi Mestna občina Celje.

V tednu ljubiteljske kulture 2018 se je nekaj celjskih šol, tokrat so bile to OŠ Glazija, OŠ Lava, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša in Gimnazija Celje-Center, predstavilo z ulično predstavo.

Za pripravo mentorjev na festival so bila organizirana tudi  izobraževanja z Goro Osojnikom, Luko Korenčičem in Brankom Završanom, pomembnimi improvizatorji, igralci. Na teh srečanjih so mentorji imeli možnost pridobiti znanja za ustvarjanje predstav uličnega gledališča.

Fran razigran je dogodek, ki bogati kulturno dogajanje v Celju, ponuja naključni publiki vstopiti v dogajanje in začutiti utrip ustvarjanja z mladimi, le-tem pa daje možnost pridobivanja spretnosti, kompetenc pomembnih za življenje.

Če bi bil med publiko na ulici Fran Roš, bi gotovo z zadržanim nasmehom in rahlo privzdignjenim klobukom mladim izkazal odobravajočo pohvalo.

ŠOLSKO LETO 2018/19

ŠOLSKO LETO 2017/18

Tudi letos bodo ulice mestnega jedra, zlasti križišče Cankarjave, Prešernove in Stanetove na ZVEZDI, prizorišče uličnih predstav. V petek, 18., in v soboto, 19. maja, se bodo predstavili učenci, člani gledaliških skupin OŠ Glazija, I. OŠ Celje, III. OŠ Celje, OŠ Lava, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša in dijaki Gimnazije Celje-Center.

4. ulični festival celjskih šol Fran razigran

V tednu ljubiteljske kulture se je nekaj celjskih šol, letos so to OŠ Glazija, OŠ Lava, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša in Gimnazija Celje-Center predstavijo z ulično predstavo. Organizatorji dogodka OŠ Frana Roša, JSKD OI Celje in Zveza kulturnih društev Celje želimo dodati kamenček v mozaiku ponudbe dogajanja v mestnem jedru, zato dejavnost podpira tudi Mestna občina Celje.
Na izobraževanjih z Goro Osojnikom, Luko Korenčičem in Brankom Završanom, vsemi pomembnimi imrovizatorji, igralci so mentorji imeli možnost pridobiti znanja za ustvarjanje predstav uličnega gledališča.
Fran razigran je dogodek, ki bogati kulturno dogajanje v Celju, ponuja naključni publiki možnost vstopiti v dogajanje in začutiti utrip ustvarjanja z mladimi, le-tem pa omogoča tudi  pridobivanje spretnosti, kompetenc pomembnih za življenje.
Če bi bil med publiko na ulici Fran Roš, bi gotovo z zadržanim nasmehom in rahlo privzdignjenim klobukom mladim izkazal odobravajočo pohvalo.
Mojca Kolin

ŠOLSKO LETO 2016/17

Festival uličnega gledališča celjskih osnovnih šol “FRAN RAZIGRAN” na TV Celje: –KLIKNI–

Povezave do več fotografij:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1335705069818295&type=1
http://www.zkd-celje.si/foto-in-video-izvedenih-dogodkov.html
https://plus.google.com/photos/113796879227967512600/album/6423174627311193425/6423174754289112850

ŠOLSKO LETO 2015/16

Razpis adobe
Prijavnica word

V petek, 20. 5., in v soboto, 21. 5. 2016, smo v središču Celja izvedli 2. ulični festival Fran razigran. Poleg naše OŠ Frana Roša, ki je nastopila s tremi predstavami, so sodelovale še I. OŠ Celje, III. OŠ Celje, OŠ Frana Kranjca, OŠ Hudinja in OŠ Lava. Več o dogodku poglejte na video posnetkih, fotografijah in preberite v člankih na naslednjih povezavah:
https://youtu.be/c-ekmvP_OyM
https://www.youtube.com/watch?v=zGcABrOf1l8
http://www.vecer.com/drugi-festival-fran-razigran-6225744
http://www.nt-rc.si/radio-celje/fran-razigran-za-dozivetje-ulicnega-gledalisca/
http://www.celje.info/mladi/teden-ljubiteljske-kulture-fran-razigran-2-festival-ulicnega-gledalisca-celjskih-osnovnih-sol-foto-video/
http://tvu.acs.si/koledar/podrobnosti/?pid=1185


ŠOLSKO LETO 2014/15

Razpis adobe
Prijavnica word
Plakat 2014/15 adobe
Povezava na fotografije: -KLIKNI-
Povezava na kratke video posnetke: -KLIKNI-

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)