PROJEKT MLADI MLADIM

V sredo, 11. 10. 2023, je na naši šoli potekal pilotni projekt Mladi mladim, katerega glavni cilj je spodbujati in promovirati gostinski poklic ter zbuditi strast do gostinstva in kulinarike že pri osnovnošolcih.
Projekt je bil zasnovan tako, da je 46 osmošolcev in devetošolcev skupaj z vrhunskimi chefi JRE-Slovenija pripravilo 3-hodni meni za skupno 120 udeležencev, njihovih sošolcev in sošolk ter povabljene goste. Učencem so mentorirali vrhunski chefi. Marko Pavčnik iz Pavusa, ki sicer skrbi za strokovnost kulinarične predstavitve JRE-Slovenija, je prevzel skupino, ki je pripravila predjed, postrv na tri načine; glavno jed z domačim piščancem je skupaj z učenci pripravil Uroš Štefelin iz Hiše Linhart; čokoladno sladica pa je nastala pod mentorstvom Marka Magajne iz Galerije okusov.
V projektu so z našo šolo sodelovali glavni pobudnik projekta, JRE Slovenije, MOC ter Srednja šola za gostinstvo in turizem. Projekt je podprl dolgoletni partner JRE-Slovenija, SistemPRO, predstavnik Electrolux Professional za Slovenijo, ki je poskrbel za posodobitev šolske kuhinje s hladilnim sistemom in napravo za rezanje.

Vsem sodelujočim se lepo zahvaljujemo za nepozabno kulinarično izkušnjo.

Oglejte si video na spodnji povezavi:
PROJEKT MLADI MLADIM

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)