PS (6. do 9. razred) (od 4. 5. do 8. 5.)

Spoštovani starši!

Začenjata se zadnja dva meseca letošnjega šolskega leta. Zadnjih šest tednov se je pouk zaradi izrednih zdravstvenih razmer in razglašene epidemije izvajal na daljavo. Kot kažejo zadnje informacije pristojnega ministrstva, se bo pouk na ta način za večino učencev tudi končal. V tem tednu pa pričakujemo tudi podrobnejše informacije glede načrtovane vrnitve učencev prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja (1., 2. in 3. razredov) ter devetošolcev v šole. Za učence prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja naj bi se, če bodo zdravstvene razmere to dopuščale, pouk v šoli začel izvajati 18. 5. 2020, za devetošolce predvidoma teden dni kasneje, torej 25. 5. 2020.

Kot smo vas obvestili že pred prvomajskimi počitnicami, bo v mesecu maju potekalo ocenjevanje znanja. Po nekoliko prilagojenih pogojih, ki jih je zaradi epidemije  pripravilo pristojno ministrstvo, morajo učenci v drugem ocenjevalnem obdobju pridobiti vsaj eno oceno.

Učitelji bodo učence o ocenjevanju znanja vnaprej obvestili na način, kot so jih že do sedaj obveščali o poteku pouka in preverjanju znanja, torej z zapisi na šolski spletni strani. Za boljši pregled načrtovanega ocenjevanja znanja za posamezni razred po predmetih pa smo pripravili tudi razpredelnico, ki jo najdete v prilogi. O vseh ostalih oblikah ocenjevanja znanja (projektno delo, plakati …) bodo učenci obveščeni s strani učitelja posameznega predmeta.

Ne pravim, da je v vseh teh tednih izobraževanja na daljavo čisto vse potekalo brez posebnosti, nasprotno, mnogo ovir je bilo postavljenih tako pred nas, strokovne delavce, kot pred vas, starše in učence. Verjamem pa, da bomo s skupnimi močmi in vedenjem, da imamo isto pot in isti cilj, uspeli te ovire premagati in bomo šolsko leto uspešno pripeljali do konca.

V kolikor boste imeli glede ocenjevanja znanja še kakršnakoli vprašanja, velja kot ves čas izobraževanja na daljavo do sedaj, da se lahko učenci z vprašanji obrnejo na svoje razrednike, učitelje ali svetovalno službo. Dobra komunikacija in medsebojno sodelovanje sta ključ do marsikaterega uspeha.

Biti pripravljen pomeni že napol zmagati. (Miguel Cervantes)

Želim vam vse dobro, ostanite še naprej zdravi, predvsem pa bodite optimistični in pripravljeni premagati vse ovire na poti.

Nataša Gajšek Ključarič
ravnateljica


Naši  bralki Lina in Eva iz 7. a sta tudi tokrat za Vas pripravili zanimivo branje. Okrajšajte si čas tako, da prisluhnete lepi besedi.  Posnetek se nahaja tukaj.


 

6. razredElement5 Digital

7. razred


Plush Design Studio

8. razredKelli Tungay

9. razred


Agence Olloweb

(Skupno 4.039 obiskov, današnjih obiskov 1)