RS (1. do 5. razred) (23. do 27. 3. 2020)

Spoštovani starši, dragi učenci, cenjeni kolegi učitelji!

Za nami je teden, ki je prav vse nas postavil na veliko preizkušnjo in potrdil besede znanega fizika Isaaca Newtona, ki je nekoč dejal, da »to, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje.« Dobesedno čez noč smo se morali prilagoditi in začeti raziskovati po morju neznanega.

Drznem si nas pohvaliti in reči, da smo se hitro prilagodili danim razmeram in poskusili iz vsega izvleči najboljše, kar smo, po svojih močeh, lahko. Zahvala gre vam, cenjeni kolegi, ki ste s svojo izvirnostjo takoj, brez vsakršnih dvomov, poprijeli za delo in učencem pripravili vso potrebno gradivo, ne ozirajoč se na dejstvo, da nihče od učiteljev in učencev takšne vrste dela ni vajen. Vsekakor gre pohvala tudi vam, dragi učenci, da znate tudi v takšnih trenutkih dati vse od sebe in se spoprijeti z malo drugačnim »šolskim« delom. Nenazadnje pa gre velika zahvala tudi vam, spoštovani starši, saj brez vas ne bi bili pri svojem trudu uspešni ne učitelji in ne učenci. Stojte jim še naprej ob strani, spodbujajte jih pri delu, vlivajte jim upanje in motivacijo.

V prvem tednu smo vas, dragi učenci, povabili tudi k izpolnjevanju ankete. Zapisali ste, da vam je ideja pouka na daljavo sicer všeč, da pa bi rajši bili v šoli. Verjetno so to zdaj želje vseh nas, kajne? Veseli smo vašega zagona za šolsko delo, saj nam sporočate, da se nameravate šolskemu delu posvečati enako, kot če bi bili v šoli. Vas pa vsekakor upravičeno skrbi, da bo kvaliteta vašega znanja manjša in da bo po vrnitvi v šolo potrebna razlaga učiteljev. Naj vas to ne odvrne od sprotnega dela, za pomoč se lahko obrnete (preko elektronskih sporočil) tudi na svoje učitelje, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Tudi na šolsko svetovalno službo se lahko obrnete po kakšen nasvet v zvezi z učenjem ali težavami, ki vas pestijo (vodstvo šole in strokovni delavci so dosegljivi na elektronskih naslovih, ki jih najdete na naslednjih dveh povezavah: http://www.os-frana-rosa.si/govorilne-ure/ in http://www.os-frana-rosa.si/sola-2/).

Naj vas ob tej priložnosti povabim k reševanju nove ankete, ki nam bo v veliko pomoč pri organizaciji dela vnaprej. Za reševanje ankete klikni TUKAJ.

Dragi učenci, ne pozabite pa tudi na čas, ki ga namenite sebi in svojim najbližjim. Če razmere to dopuščajo, se odpravite s svojimi bližjimi v naravo, na sprehod. Doma posvetite drug drugemu čas za igro, pogovor ali ogled kakšne zanimive oddaje (pod naslovom Varno na internetu med epidemijo koronavirusa najdete seznam koristnih, zabavnih in varnih spletnih strani).

Naj nam ob koncu vsem napišem le še, da bodimo pri vsem, kar počnemo v teh dneh, smeli še naprej. Lepo vas pozdravljam in vam vsem želim vse dobro in ostanite zdravi.

Nataša Gajšek Ključarič
ravnateljica

1. RAZRED

Učenje na daljavo za 1. razred
Priprave na matematično tekmovanje kenguru
Otroški pevski zbor 

2. RAZRED

Učenje na daljavo za 2. razred
GUM word
TJA
Otroški pevski zbor 
Priprave na matematično tekmovanje kenguru

3. RAZRED

Šport
Glasbena umetnost
Likovna umetnost
TJA , , ppt
MAT
SLJ
SPO
Otroški pevski zbor 
Priprave na matematično tekmovanje kenguru

4. RAZRED

Učenje na daljavo za 4. razred
Dostop do spletnih gradiv za TJA za 4. in 5. razred (20. 3. 2020)
TJN
TJA  NOVO
Otroški pevski zbor 
Priprave na matematično tekmovanje kenguru

5. RAZRED

Učenje na daljavo za 5. razred
TJN
Skrite besede
LUM
TJA , Vaja za popestritev , My day (vaje)
Dostop do spletnih gradiv za TJA za 4. in 5. razred
Šport
NIP Šport
Gospodinjstvo
Priprave na matematično tekmovanje kenguru

(Skupno 5.318 obiskov, današnjih obiskov 1)