Informativni dnevi za devetošolce (11. in 12. 2. 2022)

Dragi devetošolci, spoštovani starši!

V petek, 11. 2. 2022, in v soboto, 12. 2. 2022, bodo za vas potekali informativni dnevi. Namesto v osnovnošolske klopi boste v petek sedli v srednješolske klopi, čeprav tudi v letošnjem šolskem letu virtualno.

MIZŠ nas je obvestilo, da glede na epidemiološko situacijo v državi tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 11. in 12. februar 2022, na srednjih šolah in v dijaških domovih ne bo mogoča, čeprav v tem šolskem letu pouk poteka v šolah. Sporočajo, da gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Vse srednje šole in vsi dijaški domovi bodo zato tudi letos svoje predstavitve šole oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, in dijaškega doma izvedli na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Zavedajo se sicer, da tak način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.

Z namenom, da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni tudi za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe in dijaške domove, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, je MIZŠ s strani vseh srednjih šol in dijaških domov pridobilo informacije in na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ objavilo seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani. Omenjeni dokument najdete tudi v priponki, prav tako tudi dokument v zvezi z informativni dnevi v dijaških domovih.

Želim vam, da kljub virtualnim informativnim dnevom začutite delček srednješolskega utripa in zberete koristne informacije, ki vam bodo olajšale odločitev, kam po osnovni šoli.

Stanka Goršič,
šolska svetovalna delavka

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)