sijem_od_zdravja_11_12_c

Sijem od zdravja

sijem_od_zdravja_11_12_cV torek, 6.12.11, smo imeli učenci devetih razredov TEHNIŠKI DAN. Štiri šolske ure smo preživeli s štirimi svetovalci, ki so zaposleni na Zavodu za zdravsetveno varstvo Celje. Naslov projekta, ki  so ga izvajali,  nosi naslov SIJEM OD ZDRAVJA. Imeli smo štiri različne delavnice, vsako z različno temo.
Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, stresu in kvalitetnem preživljanju prostega časa, drogah in zasvojenostih ter o ljubezni in spolnosti. Postavljali smo lahko najrazličnejša vprašanja, povezana z našimi zanimanji,  ali pa samo poslušali animatorje. Pri zdravi prehrani smo govorili o  zdravem prehranjevanju in o motnjah  hranjenja. Razmišljali smo o stresu  in govorili o drugih blažjih čustvenih težavah; o vzrokih za napetosti in načinih sproščanja. Strinjali smo se, da so droge škodljive in da  jim je  potrebno reči- NE. Pogovarjali smo se tudi o drugih vrstah odvisnosti. Izmenjali smo si mnenja o ljubezni, se poučili o varni spolnosti in  posledicah spolnega življenja. Delavnice smo končali z anketnimi vprašalniki, v katerih smo izrazili svoje mnenje o delavnicah. Delavnice so bile poučne in zanimive, saj so vse teme povezane z našim odraščanjem.
Po koristne informacije lahko gremo tudi na spletno stran projekta TO SEM JAZ; o samopodobi pa se lahko poučimo tudi s pomočjo priročnikov, ki so nam jih ob tej priložnosti pustili na šoli svetovalci z Zavoda za zdravstveno varstvo Celje.

Nejc Konda, 9. a

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)