ZBIRANJE PLASTIČNIH ZAMAŠKOV

Tudi v letošnjem šolskem letu na OŠ Frana Roša zbiramo odpadne plastične zamaške za 8- letnega Luka iz Poljčan. Ima neljubo cerebralno paralizo in ne more niti hoditi niti samostojno sedeti ali govoriti. Njegova družina se že vsa leta trudi, da bi lahko Luku zagotovila zadostno količino potrebnih terapij za njegov napredek pri opravljanju najbolj osnovnih stvari. Le-te so drage, zato si pomagajo tudi z zbiranjem in prodajo plastičnih zamaškov.

Zamaške lahko prinesete vsak dan v zabojnik, ki stoji v šolski jedilnici in pri »dežurni mizi«. Učenci razredne stopnje zbirajo zamaške v svojih učilnicah.  Zbirali jih bomo celo šolsko leto, jih tudi tehtali in poročali o poteku akcije. Zmagovalni razred bo nagrajen.

Zbiramo zamaške, ki jih najdemo na plastenkah, tetrapakih, nekaterih zdravilih, milih, šamponih, pralnih sredstvih in mehčalcih ter drugih živilih in čistilih.

Zamaški, ki niso primerni za reciklažo, pa so: kovinski pokrovčki, pokrovčki z oznako PS (polistiren), plutovinasti pokrovčki.

Z zbiranjem zamaškov spodbujamo ekološki odnos do okolja in med mladimi širimo prostovoljstvo ter dobrodelnost.

VSAK POKROVČEK ŠTEJE!

POMAGAJMO S TISTIM, KAR IMAMO!

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)