Natečaj Evropa v šoli 2020/21

Tudi v letošnjem šolskem letu 2020/21 so učenci OŠ Frana Roša sodelovali v natečaju Evropa v šoli. Letošnja tema je bila Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga. Natečaja so se udeležili učenci in učenke od 3. do 9. razreda, in sicer na likovnem, literarnem, fotografskem in video področju. Delo je tokrat potekalo nekoliko drugače, saj je večina učencev ustvarjala s pomočjo mentoric na daljavo. Z velikim veseljem sporočamo, da je bila motivacija kljub temu zelo velika, saj so nastali krasni izdelki in bili izbrani na regijskem področju.

REGIJSKI NAGRAJENCI:

  • 2. mesto na likovnem natečaju je dosegel Liam Bolarič iz 3. a razreda za izdelek z naslovom Ne mečimo hrane stran, da bo ves svet mavrično obarvan, pod vodstvom mentorice Mojce Merčnik,
  • 3. mesto na likovnem natečaju je dosegla Trina Zrnič iz 5. b razreda za izdelek z naslovom Na pravi strani sveta, pod vodstvom mentorice Petre Steiner,
  • in 4. mesto Andreja Ježovnik iz 9. a razreda za izdelek z naslovom Živila sebičnosti, pod vodstvom mentorice Maje Skakić.
  • 1. mesto na literarnem natečaju je dosegel Teodor Kuzmanović iz 3. b razreda za izdelek z naslovom Hrana, pod vodstvom mentorice Petre Steiner,
  • in 2. mesto na literarnem natečaju Lovro Volavšek iz 5. b razreda za izdelek z naslovom Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga, pod vodstvom mentorice Petre Steiner.
  • 1. mesto na fotografskem natečaju je dosegla Allina Bek iz 7. a razreda za fotografijo z naslovom Naj hrana kroži, naj jo bo dovolj zate, zame in za živali, pod vodstvom mentorice Maje Skakić.
  • Na video natečaju sta dosegli 1. mesto Eva Jug Perc in Lea Ravnak iz 8. a in 8. b razreda za video z naslovom Kati in kuharska vročica, pod mentorstvom Maje Skakić,
  • in 2. mesto na video natečaju je dosegla Lina Kačičnik iz 8. a za video z naslovom Smet za nekatere ljudi, hrana za druge, pod mentorstvom Maje Skakić.

Mentorice se vsem iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. Sedaj pa držimo pesti, da se bodo odlično uvrstili tudi na državnem delu za najboljše izdelke v Sloveniji in si pridobili naziv »državni nagrajenci« natečaja Evropa v šoli.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)