ULIČNA AKCIJA 1.B S POLICISTI,  11.11.2015

Akcija je potekala ob povezovalni cesti Nova vas- Hudinja od 11.00 do 12.00.
V začetku šolskega leta je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pripravil natečaj za osnovne šole in vrtce na temo alkohola in prometa. Namen akcije je bil opozoriti voznike na nevarnost alkohola v prometu. Odločili smo se za sodelovanje z učenci 1. b razreda. Z učenci smo pripravili obrise rok in jih opremili s pomenljivimi  sporočili. Z veseljem smo sprejeli tudi vabilo NIJZ k  udeležili v Ulični akciji s policisti.  Policisti so nas obiskali v sredo, 11.11.2015,  ob 11.uri. Najprej so se nam predstavili , potem so se z učenci pogovorili o varnosti v prometu. Učenci so imeli veliko vprašanj za policiste, ti pa so jim na vsa zastavljena vprašanja tudi odgovorili.
Skupaj smo se odpravili  na pločnik ob obvozni cesti mimo šole, kjer so policisti ustavljali vozila , opravili kontrolo dokumentov ter razložili voznikom namen akcije. K vsakemu vozilu so pristopili po trije učenci, da so lahko  preverili ali je alkotest vozniku  pokazal 0,00. Učenci so nato podarili vozniku vsak svojo zloženko o alkoholu z dlanjo in mu zaželeli srečno vožnjo brez alkohola. Vozniki so bili veseli naših rokic in z veseljem jih bodo podarili znancem.
Cilj programa je dvig ozaveščenosti o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu.  Prepričani smo, da je spodbuda k varni vožnji brez alkohola, ki je prišla do voznikov preko otrok, padla na plodna tla in bo prinesla dobre rezultate.

IMG_4903      IMG_4859

Zapisala: Mateja Lešničar

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)